LIVET PÅ LANDET I SVERIGE ÅR 2006

Leif (bror til Ritta) fortæller:
Hvis Ritta (Herman) virkelig er den eneste rigtige landmand og fodermester i slægten (hun er ellers ægte byboer), vil jeg da gerne vise lidt af hendes hverdag på landet en tilfældig dag vi var på besøg hos hende og Kjell.
De bor på en stor gård i Weinge, 20 km. syd for Halmstad i Sverige. Gården har været en gammel præstegård som Kjell`s forældre forpagtede før Kjell købte den i 1997.
Ritta starter hver morgen kl. 5.15, med at malke de 60 malkekøer. Det tager 2 timer. Så skal der strøes halm under køerne, og med fodringen hjælpes Kjell og Ritta  hinanden. Inden fodringen skal alle trugene lige fejes rene. Køerne vil også gerne spise af en ren tallerken. Kalvene er Kjell`s afdeling. Efter malkningen skal køerne på græs. Det skal de hver dag i mindst 4 mdr. om året. (lovkrav i Sverige). Kommer de til at "glemme" det en enkelt dag, kan de være sikker på at de får det at høre fra naboerne eller forbipaserende.
Så skal der flyttes dyr til forskellige grupper, alt efter om de skal semineres eller kælve til den videre slægt. Om efteråret klipper Ritta alle køerne, det tager 20 min pr. ko og der er ca 70 ialt. 
Så er der tid til morgenmad. Om eftermiddagen starter det hele forfra i omvendt rækkefølge. indimellem skal den store have passes og huset ligeså. Så Ritta har vist nok at se til. 

Klik på bogen og siderne for at bladre i billedbogen:
Din "Flash" afspiller har brug for at blive opgraderet

For at se denne side kan du klikke her for at hente den seneste version af "Flash" fra Adobe. Når installationen er overstået kan du vende tilbage hertil og se siden.

Hvis du ser denne besked selvom du lige har opgraderet Flash så prøv at lukke alle Internet Explorer vinduer ned, start op igen og kom tilbage til denne side.

Du kan også klikke her for at se billedbogen uden at hente Flash, med det kan godt være det ikke ser ud som det skal.