Min barndom i Jepsen-familien
Da jeg var barn, og familien kom på besøg

Fra min barndom husker jeg Jepsen-søskendene som en flok med et helt fantastisk sammenhold. Når far eller mor havde fødselsdag, eller der var andre begivenheder, mødte de næsten alle op i Blære og deltog. Der kunne således være rigtig mange i stuen på Blærevej. Som altid sad mændene i den ene ende af stuen og damerne i den anden ende af stuen,  og snakken gik lystigt. Som lille elskede jeg at høre på den snak, mest mændenes. Det var fantastisk, hvad Otto kunne opleve på en enkelt tur med skolebussen mellem Skørbæk og Blære, og det var helt utroligt, hvad de kunne diskutere. F.eks. husker jeg noget snak om den gule fare, - senere forstod jeg, at det var kineserne, man var bange for, da de blev flere og flere. Jeg husker godt, at der var een, der hævdede, at hvis man stillede alle kinesere op på 2 rækker, kunne de vandre udover en skrænt i al evighed. Det var lidt mærkeligt for en 6-årig at tænke på.

Karl Ove,Mads Jørgen og den brune foxterrier Smut i år ??? I løbet af barndommen havde vi både Smut 1,2 og 3, alle brune med hvide pletter
Kvinderne
Kvinderne var så søde mod lille mig, og jeg elskede at komme op til Marie og Harald på Tingvej. Jeg var også på ferie hos Herman og Eva, hvor de sejge fætre Leif og Bjarne boede. Leif og Bjarne var spejdere og gik til brydning. Hos Eva måtte jeg ikke drikke mælk under spisning, da Eva mente, at det var ulækkert, at mælk og mad blev blandet sammen nede i maven. Det måtte jeg leve med for at kunne læse Bjarnes eller Ellys Anders And-blade. Dem havde vi godt nok ikke i Blære. Jeg syntes, at Herman og Eva var meget rige folk. Senere kom jeg på ferie en del somre hos Rigmor i Svendborg. Det var også spændende, for Rigmor arbejdede et sted, hvor de både havde lysbad og dampbad og meget andet, og så boede de i en stor by. Kusine Hanne var også rigtig rar.
Eneste minus var, at Rigmor forlangte, at jeg skulle gå med en bog på hovedet for at få en mere rank holdning.

Jeg tror nok, at damerne var glade, da vi fik toilet på Blærevej, og de ikke mere behøvede at gå på toilet i stalden bag køerne.
Motiv fra en af mine ferier på Fyn. Færgen Braten mellem Svendborg og Tåsinge
lidt ældre
Jeg var ikke ret gammel, førend jeg kom lidt rundt hos fars landmandsbrødre og gik dem til hånde med forskellige ting. Oppe hos Peter kørte jeg traktor og fik vistnok 2 kroner i timen plus 1 krone fra Anna, der mente, at Peter var for nærig.  Oppe hos Thomas blev det til noget hjælp med hø-og halmhøst, og det var også skægt, for der var fætter Ejner jo, som engang havde banket vor plageånd Heine fra Års, som indimellem kom ned til vor nabo Fut-Henning og altid skulle drille mig og Mads Jørgen.
Heine blev senere pædagog og senere endnu teltudlejer i Ranum.

Ejner var iøvrigt vor favorit-"barnepige". Der var altid skæg og ballade, men af en eller anden mærkelig grund blev Ejner kun valgt,når naboens Inge ikke kunne. Og hun gik mest op i, om man bedst kunne lide Cliff eller Elvis, og vi kunne nok mærke, at man helst skulle svare Cliff, så det gjorde vi og fik måske et stykke tyggegummi til gengæld.

Min karriere som traktorfører startede iøvrigt hjemme, da far fik sin første traktor, - en Algeir fra Porsche-fabrikken.  Bedstefar Mads skulle engang køre denne traktor, medens far sad på rad-renseren bagved. Men bedstefar var vant til heste og traktoren stoppede ikke af sig selv, da de kom til enden af marken og hele ekvipagen kørte igennem et læhegn. Så nægtede Mads pure at køre mere, og jeg blev udnævnte til traktorfører som 5-årig. 
Beklageligvis har jeg kun taget billeder af kirker,færger og broer og den slags, så her er kirken i Svendborg anno 1964 ?
Familien hjalp i marken
Jeg husker også tydeligt alle de somre, hvor det meste af familien kom og hjalp med kornhøst og senere kartoffelhøst. Det var glade dage.

Sikke et sammenhold !

Jeg husker også tydeligt, da bedstefar døde i 1960 og hvor jeg var 5 år gammel. Ida eller Mie kom cyklende ned og fortalte grædende, at bedstefar var faldet om på sin daglige tur rundt til Peter,Thomas og Martin i Blære. Vi var alle oppe hos Otto, hvor bedstefar boede, og der lå han i en kiste, der stod i stuen, og alle var meget kede af det.

Senere mødtes alle søskende i vort hjem, og man skulle fordele arven.
Det foregik i fuldstændig ro og orden og såvidt jeg husker , blev pengene
fordelt til arvingerne efter et princip om, hvem der trængte mest. Der blev ihvertfald talt om, hvormange børn den og den havde og Karen fik mindst, for hun var ung og havde ingen børn. Otto fik vistnok mest, da han jo var invalid.  Ingen var utilfredse.
Det har jeg ofte tænkt mange gange på senere. 
Hej Karl Ove
Ved du hvorfor fut-Henning blev kaldt fut-Henning.
Det var fordi han aldrig ville betale os når vi arbejde for ham, selv om vi blev lovet gode penge.
Vi kunne få en tur på hans traktor, som om vi ikke havde fået traktor nok, hvilket efterhånden
også gik op for ham. Istedet blev det så til at vi kunne få pengene, når det næste tog kørte gennem Blære.
Da var banen nedlagt -forstås, men da jeg solgte maskiner fik jeg en minkfodermaskine i bytte engang,
og den havde en "overfrakke" formet som et tog og blev hvert år anvendt til byfesten i Mou, tror jeg det var.
Da kørte jeg  ned til fut-Henning og han skulle se næste tog køre gennem Blære.
 
Med venlig hilsen
JepsenDesign
 
Mads Jepsen